Meezitten

Posted by in Uit het boekje

Gisteren verloor Sparta de thuiswedstrijd tegen FC Groningen met 2-3, waar het zeker een punt had verdiend gezien het spel en de kansenverdeling.

Vandaag verloor Feyenoord de uitwedstrijd tegen Vitesse met 1-0, waar het zeker een punt had verdiend op basis van het spel en de kansen in met name de tweede helft.

Conclusie? Het moet maar net meezitten.

Auto

Omdat ik het eigenlijk vrij stupide, milieubelastend en lui van mezelf vind, wil ik niet meer met de auto boodschappen doen bij de Lidl, die twee kilometer verderop is. Ik heb het net opgezocht omdat ik eigenlijk dacht dat het de helft zou zijn en dan nog iets minder.

Anyway, de boodschappen zijn weer gehaald hoor.

Groningen

Er komen helemaal geen leuke, voor ons interessante huizen meer te koop in Groningen. Voorheen konden we nog wel het een en ander met elkaar delen. Dan bekeken we het samen online, was ik doorgaans iets enthousiaster dan mijn vriendin en vonden we uiteindelijk genoeg punten om het voor ons net niet goed te laten zijn.

Maar nu dus echt niets. Sowieso helemaal niets in de strook ten noord-oosten van de stad en wat daarbuiten voorbijkomt, is voornamelijk twee onder één kap, oud (op een verkeerde manier), zonder uitzicht, in een saai dorp, te ver fietsen van de Grote Markt.

We hebben het geluk om niet weg te moeten waar we nu wonen, dus we kunnen rustig af blijven wachten. De buurvrouw van de ouders van mijn vriendin, die aan de rand van een klein dorp in Groningen wonen, werkt bij een makelaarskantoor en zij stuurt ons zo nu en dan een huis door dat zij tegen is gekomen en interessant lijkt voor ons. Dat hebben we dan altijd al wel gezien op Funda, maar ze kan ons ook wel van nuttige info voorzien, zoals het helpen inschatten van de juiste waarde van huizen die te koop staan. De Groningers zijn namelijk ook niet gek en de huizenprijzen in deze provincie zijn hard gestegen, in de stad zelfs het hardst van alle steden in Nederland.

Zo kwam er laatst een leuk huis voorbij op Facebook dat nog niet op Funda was gezet. De eigenaar hoopte er in eerste instantie zonder tussenkomst van een makelaar met iemand uit te kunnen komen. Via Facebook konden we vast wat foto’s zien en de oom van mijn vriendin, die daar in de buurt woont, is langsgegaan om een praatje te maken met de eigenaar. Die vroeg de hoofdprijs voor zijn huis. De eerdergenoemde buurvrouw kon de daadwerkelijke waarde helpen bepalen. Superhandig!

Ons huis komt wel. Als het voor ons bestemd is, dan komt het vanzelf goed. Bij de vorige twee huizen die ik kocht, was het ook direct raak. Ik heb niet op andere huizen geboden, waar ik het dan niet geworden ben. Zien, bieden, bidden, kopen.

Groningen. Rust, ruimte, familie van m’n vriendin; dat wordt vast een fantastisch nieuw hoofdstuk. Ik ga vast een hond uitzoeken.