Regels

Posted by in Uit het boekje

Schoonmoeder is 55 geworden! En of het de normaalste zaak van de wereld is, wordt er weer volop gekust en geknuffeld. Dat blijft een vreemd gezicht, ook al zijn we allemaal klachtenvrij.

De belangrijkste vraag van het moment is: laat jij je vaccineren als je aan de beurt bent? Schoonpa zou het waarschijnlijk niet doen als hij niet tot een risicogroep behoorde (hij staat voor de klas). Ik vind dat asociaal. De kans om besmet te raken, maar belangrijker om anderen te kunnen besmetten door je niet te laten vaccineren. Nu de kerst eraan komt, gaan we massaal de regels negeren onder het mom van het is maar voor één dag. De regel voor bezoek is op dit moment: maximaal 3 mensen uit hetzelfde huishouden op bezoek.

Maar met de kerst kunnen we wel 4 personen uit 2 andere huishoudens doen.

Nee, dat kan dus niet. Dan blijf ik thuis.

Ik wil zo snel mogelijk wee alles kunnen en niet hoeven na te denken met hoeveel mensen op welke afstand in welke ruimte ik mag zijn. Of waar ik heen mag op vakantie, of ik mijn ouders wel of geen knuffel mag geven.

Daarom doe ik mijn best om zo snel mogelijk uit deze situatie te komen. En dat betekent afstand houden, mondkapje op, thuisblijven et cetera.

We gaan het meemaken, hoe de laatste weken van het rampjaar 2020 ingevuld gaan worden. Hopelijk gezond en gezellig en zonder teveel scheve gezichten.