Vertrouwen

Posted by in Uit het boekje

Als je iets echt wilt, dan doe je het wel. Dat is iets dat ik vaak hoor, maar hoe weet je nou zo duidelijk dat je echt iets wilt? Vaak denk ik iets te willen, maar veel meer dan een gedachte is dat niet. Ik wil graag meer lezen, omdat ik denk dat ik dat ik prettig tijdverdrijf vind. Maar hoe weet je nou zo zeker dat je datgene dat je denkt te willen lezen, echt wilt lezen? Dan moet je het dus eerst lezen.

Ach, minder nadenken hierover is ook wel goed. Niet kapot beargumenteren, zo lang tot je er al geen zin meer in hebt om eraan te beginnen.

Ik merk dat ik de echt diepe gevoelens in mij niet in een boekje schrijf. Toch bang om er ooit door en ander mee geconfronteerd te worden. Wel begrijpelijk ook. Het zijn thema’s die in tien jaar praten met de psycholoog niet voorbij zijn gekomen. Ik speel overigens niet al tien jaar met dit specifieke gevoel, dat is meer iets van de laatste jaren. En of dit gevoel ook echt is, of meer voortkomt uit een laag zelfbeeld, dat je niet overal controle op of de baas over bent, is ook zeker een mogelijkheid.

Het is ook niet zo dat ik er niet met mijn psycholoog over zou durven praten. Misschien gaat dat ooit nog gebeuren.

Ik wil het geen negatief stukje laten zijn, want ik vind mezelf geen negatief persoon. Integendeel.

Mijn grote doel is wel om uiteindelijk op mezelf te kunnen of durven vertrouwen. Ergens voel of weet ik allang dat ik dat kan, dat heb ik vaak genoeg bewezen. De stap die ik moet maken is dat ik dat ook zo ga voelen en er dus op durf te bouwen.

Die weg is lang geleden ingezet, ik weet inmiddels hoe hard werken het is om te komen waar ik ben en ook wil zijn.

Ik ben dankbaar voor:

  • Fijne ouders
  • Geen financiĆ«le stress
  • Warmte